Vincent Lindon

Vincent Lindon (born July 15, 1959) is a French actor.

He was born in Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, France.

He was a lover of Princess Caroline of Monaco from 1990 to 1995. He is recently separated from his wife the French actress Sandrine Kiberlain.

Filmography includes

* "L'Avion" (2005)
* "La Moustache" (2005)
* "La Confiance règne" (2004)
* "Les Clefs de bagnole" (2003)
* "Le Coût de la vie" (2003)
* "Sole Sisters" ("Filles uniques") (2003)
* "Vendredi soir" (2002)
* "Le Frère du guerrier" (2002)
* "Chaos" (2001)
* "Mercredi, folle journée!" (2001)
* "Pas de scandale" (1999)
* "Ma petite entreprise" (1999)
* "Belle maman" (1999) .
* "L'École de la chair" (1998)
* "Paparazzi" (1998)
* "Le Septième ciel" (1997)
* "Fred" (1997)
* "La Belle verte" (1996)
* "Les Victimes" (1996)
* "Vite strozzate" (1996)
* "La Haine" (1995)
* "L'Irrésolu" (1994)
* "Tout ça... pour ça!" (1993)
* "La Crise" (1992)
* "La Belle histoire" (1992)
* "Netchaïev est de retour" (1991)
* "La Cabine" (1991)
* "Gaspard et Robinson" (1990)
* "Il y a des jours... et des lunes" (1990)
* "La Baule-les-Pins" (1990)
* "L'Étudiante" (1988)
* "Quelques jours avec moi" (1988)
* "Un homme amoureux" (1987)
* "Dernier été à Tanger" (1987)
* "Yiddish Connection" (1986)
* "Half Moon Street" (1986)
* "Prunelle Blues" (1986)
* "Suivez mon regard" (1986)
* "37°2 le matin" (1986)
* "Parole de flic" (1985)
* "Notre histoire" (1984)
* "L'Addition" (1984)
* "Le Faucon" (1983)

External links

* [http://www.imdb.com/name/nm0512071/ IMDB entry]


Wikimedia Foundation. 2010.

Look at other dictionaries:

  • Vincent Lindon — Lindon bei den Internationalen Filmfestspielen von Cannes 2011 …   Deutsch Wikipedia

  • Vincent Lindon — Pour les articles homonymes, voir Lindon. Vincent Lindon …   Wikipédia en Français

  • Vincent Lindon — Para otros usos de este término, véase Lindon. Vincent Lindon (nacido el 15 de julio de 1959 en Boulogne Billancourt, Altos del Sena) es un actor francés en activo desde hace más de 25 años. Vida personal Lindon fue pareja de Carolina de Mónaco… …   Wikipedia Español

  • Lindon — may refer to:Places*Lindon, Colorado *Lindon, Utah *Lindon (Middle earth)People*Richard Lindon, one of the creators of rugby *Vincent Lindon, a French actor *Albert Lindon, a British soccer player *Patrick Lindon, a Swiss industrial designer… …   Wikipedia

  • Lindon — ist der Name mehrerer Orte in den Vereinigten Staaten: Lindon (Colorado) Lindon (Utah) eine veraltete Postanschrift für Lyndon (Vermont) Vornamen: Lindon Bates (1883–1915), US amerikanischer Politiker, Ingenieur, Autor Lionel Lindon (1905–1971),… …   Deutsch Wikipedia

  • Lindon — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Patronyme Raymond Lindon (1901 ), magistrat français Jérôme Lindon (1925 2001), éditeur, ancien directeur des Éditions de Minuit, fils du précédent… …   Wikipédia en Français

  • Lindon — El nombre Lindon puede hacer referencia a: Varias personas con ese apellido: Jérôme Lindon (1925 – 2001), editor, antiguo director de Éditions de Minuit; Mathieu Lindon (1955 – ), escritor francés; Vincent Lindon (1959 – ), actor de cine francés; …   Wikipedia Español

  • Jérôme Lindon — Pour les articles homonymes, voir Lindon. Jérôme Lindon (Paris, 9 juin 1925 id., 9 avril 2001[1]) est un éditeur français. De 1948 à sa mort, il dirige Les Éditions de Minuit (dites « Minuit ») …   Wikipédia en Français

  • Mathieu Lindon — Pour les articles homonymes, voir Lindon. Mathieu Lindon, né le 9 août 1955 à Caen[1] est un écrivain et journaliste français. Famille : il est le fils de l éditeur Jérôme Lindon et le cousin de l acteur Vincent Lindon …   Wikipédia en Français

  • Jerome Lindon — Jérôme Lindon Pour les articles homonymes, voir Lindon. Jérôme Lindon (9 juin 1925 9 avril 2001) était depuis 1948 le directeur des éditions de Minuit. Il prend position dans la défense du livre et est à l origine de la loi… …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.