Migala

Migala
Origin Spain
Genres Post-rock
Years active 1996(?)–2004
Labels Acuarela Discos
Sub Pop Records
Members
Abel Hernández
Diego Yturriaga
Coque Yturriaga
Rodrigo Hernández
Rubén Moreno
Jordi Sancho
Kieran Stephen
Nacho R. Piedra
Nacho Vegas

Migala was a rock-based experimental band hailing from Madrid, Spain. The band was known for its complex, varied, and often cathartic musical arrangements, heavily influenced by pop, post-rock, folk, and traditional Spanish music.

Although Migala have split up, giving their last concert at the Festival Internacional de Benicàssim, member of the band continue to be involved in various musical projects: Abel with El Hijo, playing with the musicians Raül Fernandez, Xavi Mole and Kieran Stephen; and Kieran Stephen records under the name of Fantasy Bar. Nacho Vegas, ex-guitarist Manta Ray, was a member of Migala from Arde up til the Increible Aventura, while at the same time releasing albums under his own name and with his band, Las Esferas Invisibles. Some of the band members also work in independent Spanish cinema.

Contents

Discography

  • Diciembre 3 a.m. (1997, Acuarela)
  • Así duele un verano (1998, Acuarela)
  • Arde (2000, Acuarela)
  • Restos de un incendio (2001, Acuarela)
  • La increíble Aventura (2004, Acuarela)

El Hijo

  • La Piel del Oso EP (2006, Acuarela)
  • Canciones Gringas EP (2006, Acuarela)
  • Las Otras Vidas LP (2007, Acuarela)

Fantasy Bar

  • Friday Afternoon Car (June 2008, Acuarela)

External links



Wikimedia Foundation. 2010.

Look at other dictionaries:

  • migală — MIGÁLĂ s.f. Minuţiozitate şi scrupulozitate în efectuarea unei munci; muncă făcută cu multă răbdare şi meticulozitate; migăleală. – Din migăli (derivat regresiv). Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DEX 98  MIGÁLĂ s. atenţie, grijă,… …   Dicționar Român

  • migala — MIGÁLA s.f. Păianjen veninos din regiunile tropicale ale Americii. [< fr., gr. mygale]. Trimis de LauraGellner, 09.06.2005. Sursa: DN …   Dicționar Român

  • mígala — s. f. Aranha grande …   Dicionário da Língua Portuguesa

  • migala — ► sustantivo femenino ZOOLOGÍA Araña que excava una madriguera cerrada por un opérculo cuya mordedura puede ser muy dolorosa. TAMBIÉN migale * * * migala (género «Mygale») f. Araña grande y peluda, de picadura venenosa, que habita en zonas… …   Enciclopedia Universal

  • migala — {{#}}{{LM M25869}}{{〓}} {{[}}migala{{]}} ‹mi·ga·la› {{《}}▍ s.f.{{》}} Araña de gran tamaño, de patas fuertes y peludas, de vida nocturna, y que es propia de las zonas tropicales sudamericanas …   Diccionario de uso del español actual con sinónimos y antónimos

  • migálã — s. f., g. d. art. migálei …   Romanian orthography

  • La migala (relato) — La migala es un relato breve del escritor mexicano Juan José Arreola (1918 2001). Este cuento forma parte de la obra titulada Confabulario , publicada en 1953. Argumento ...acorralado por el pequeño monstruo... El protagonista de esta historia… …   Wikipedia Español

  • migălos — MIGĂLÓS, OÁSĂ, migăloşi, oase, adj. 1. Care lucrează cu migală. 2. Care cere migală, făcut cu migală. – Migală + suf. os. Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DEX 98  Migălos ≠ pripit Trimis de siveco, 14.02.2008. Sursa: Antonime  MIGĂLÓS …   Dicționar Român

  • Kieran Stephen — Datos generales Origen Edimburgo, Escocia Ocupación cantante,bajo y guitarra Información artís …   Wikipedia Español

  • Miss Janeth — Janet Fragoso Alonso Ring name(s) Miss Janeth Janeth Billed height 5 ft 5 in (1.65 m) Billed weight 145 lb (66 kg) Born January 14, 1973 …   Wikipedia


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.